#Julia Child

Főzés borral: ezért nem mindegy, mit használunk
 

Főzés borral: ezért nem mindegy, mit használunk

A borok és párlatok serkentően hatnak az ételekre, ahogy az emberekre is, akik elfogyasztják ezeket. Kiemelik egy alapanyag jó tulajdonságait, de tönkre is tehetik – mutat rá könyvében Julia Child sztárszakács. Részlet A francia konyha művészete című kiadványból.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Szaftos ügyek, visszajáró szellemek – sorozatajánló a hosszú téli estékre
 

Szaftos ügyek, visszajáró szellemek – sorozatajánló a hosszú téli estékre

Királynők a konyhából és a palotából, felemelkedések és bukások, és az örök tanulság: az interneten senki és semmi nincs biztonságban. Megnéztük, mit kínálnak a streamingszolgáltatók, és mit érdemes még bepótolni az év vége felé közeledve.

Balla István - Csatlós Hanna - Kovács Bálint - Nemes Nikolett - Vándor Éva - Weisz Balázs Balla István - Csatlós Hanna - Kovács Bálint - Nemes Nikolett - Vándor Éva - Weisz Balázs

Egésznapos főzésmaraton volt kipróbálni Julia Child szakácskönyvét
 

Egésznapos főzésmaraton volt kipróbálni Julia Child szakácskönyvét

A ráfröccsenő vörösbor próbáját ugyan nem állja, de az időét igen: az első tévés sztárszakács monumentális művében nemcsak recepteket, hanem részletes magyarázatokat is találunk, mindent a kezünkbe ad ahhoz, hogy kezdőként is megértsük a francia gasztronómia alapjait. Megfőztük a legendás burgundi marharagut, az aranyló hagymalevest, és még flambíroztunk is.



Bon appetit! - Julia Childra emlékezik a Google
 

Bon appetit! - Julia Childra emlékezik a Google

„This is Julia Child. Bon appetit!” – a gasztronómiában világszerte jól ismerik ezeket a mondatokat. Így fejezte be minden alkalommal televíziós receptjeit Julia Child, aki szerdán lenne száz éves. Amerikai volt, mégis ő szerettette meg milliókkal a francia konyhaművészetet. Szerdán a Google Doodle-ja is rá emlékezik.

hvg.hu hvg.hu