Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Julia Child

Nemes Nikolett Élet+Stílus

„Arra jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani” – Így élt Julia Child, mielőtt híres lett

A '60-as évek Amerikájában vált gasztrocelebbé, méghozzá a francia konyha iránti rajongásával, ami eleve szembement az akkori konzumkultúra-trendekkel. Julia Child memoárjából kiderül, hogyan lett számára a főzés egy pénznyelő hobbiból sikeresen művelt hivatás, és milyen ízemlékeket őrzött meg hosszú évtizedek elteltével is.

hvg.hu hvg360

Julia Child élete Franciaországban – 1. rész: Tehát így néz ki egy igazi francia férfi

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául, és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe. A HVG Könyvek által megjelentetett szórakoztató memoárjából most több részt is közlünk.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Főzés borral: ezért nem mindegy, mit használunk

A borok és párlatok serkentően hatnak az ételekre, ahogy az emberekre is, akik elfogyasztják ezeket. Kiemelik egy alapanyag jó tulajdonságait, de tönkre is tehetik - mutat rá könyvében Julia Child sztárszakács. Részlet A francia konyha művészete című kiadványból.

Balla István - Csatlós Hanna - Kovács Bálint - Nemes Nikolett - Vándor Éva - Weisz Balázs Kult

Szaftos ügyek, visszajáró szellemek – sorozatajánló a hosszú téli estékre

Királynők a konyhából és a palotából, felemelkedések és bukások, és az örök tanulság: az interneten senki és semmi nincs biztonságban. Megnéztük, mit kínálnak a streamingszolgáltatók, és mit érdemes még bepótolni az év vége felé közeledve.

Nemes Nikolett Élet+Stílus

Egésznapos főzésmaraton volt kipróbálni Julia Child szakácskönyvét

A ráfröccsenő vörösbor próbáját ugyan nem állja, de az időét igen: az első tévés sztárszakács monumentális művében nemcsak recepteket, hanem részletes magyarázatokat is találunk, mindent a kezünkbe ad ahhoz, hogy kezdőként is megértsük a francia gasztronómia alapjait. Megfőztük a legendás burgundi marharagut, az aranyló hagymalevest, és még flambíroztunk is.

hvg.hu Gasztro

Bon appetit! - Julia Childra emlékezik a Google

„This is Julia Child. Bon appetit!” – a gasztronómiában világszerte jól ismerik ezeket a mondatokat. Így fejezte be minden alkalommal televíziós receptjeit Julia Child, aki szerdán lenne száz éves. Amerikai volt, mégis ő szerettette meg milliókkal a francia konyhaművészetet. Szerdán a Google Doodle-ja is rá emlékezik.

A Momentum nem indul a 2026-os választásokon

A Momentum nem indul a 2026-os választásokon

Technikai hiba miatt nem lehet vegyet venni a BudapestGo-n keresztül

Technikai hiba miatt nem lehet vegyet venni a BudapestGo-n keresztül

Vonatok, kórházak működése múlik még mindig Windows XP, sőt Windows 3.1 és DOS rendszereken

Vonatok, kórházak működése múlik még mindig Windows XP, sőt Windows 3.1 és DOS rendszereken

Hajdú B. István elmagyarázta, miért anyázott egy élő meccs közben

Hajdú B. István elmagyarázta, miért anyázott egy élő meccs közben

A Trump-Musk-vita csupán ízelítő a jövőbeli katasztrófákból

A Trump-Musk-vita csupán ízelítő a jövőbeli katasztrófákból

Elektromos sokkoló pisztolyokkal szerelnék fel a német rendőröket

Elektromos sokkoló pisztolyokkal szerelnék fel a német rendőröket

Hivatalos: leigazolta a Puskás Akadémia kapusát a Liverpool

Hivatalos: leigazolta a Puskás Akadémia kapusát a Liverpool

Ez a szuverenitás: 2025 végére saját felhőt kap Európa

Ez a szuverenitás: 2025 végére saját felhőt kap Európa

Maga a Pentagon is megtolta az ufómítoszok kialakulását

Maga a Pentagon is megtolta az ufómítoszok kialakulását

A címlapról ajánljuk